top of page

TAITEILIJAT:

Sylvia Hurttia
Viulisti ja Taiteellinen johtaja

Liedon kamarimusiikkipäivät Sylvia Hurttia

Sylvia Hurttia esiintyy säännöllisesti kansainvälisillä lavoilla niin soolo-, kamarimusiikki-, kuin myös orkesterimuusikkona. Hän on konsertoinut useimmissa Euroopan maissa, Yhdysvalloissa, Australiassa, Japanissa ja Kiinassa. Sylvia Hurttia on toiminut äänenjohtajana/konserttimestarina useissa orkestereissa, kuten mm. Detmoldin kamariorkesterissa, Lappeenrannan kaupunginorkesterissa, Sigyn Sinfoniettassa sekä Australian International Opera Companyssa. Vuodesta 2014 eteenpäin hän on toiminut Kammerphilharmonie Kölnin äänenjohtajana ja konsertoi vuosittain ensemblen kiertueilla Euroopassa ja Australiassa. Hän on toiminut myös Odysseus- jousikvartetin 2. viulistina kvartetin perustamisvuodesta 2009 lähtien.

Sylvia Hurttia on esiintynyt useilla merkittävillä musiikkijuhlilla Suomessa (Turun, Naantalin ja Iittalan musiikkijuhlat) ja muualla Euroopassa (Salzburgin musiikkijuhlat, Chigiana Summer Music Festival, Musiksommer Reichenau ja Attersee Classic Festival). Perinteisemmän klassisen konserttiohjelmiston lisäksi hän esittää mielellään myös uutta musiikkia ja hän on ollut mukana kantaesittämässä useita teoksia. Vuodesta 2021 eteenpäin Sylvia Hurttia on toiminut Liedon kamarimusiikkipäivien tuottajana ja taiteellisena johtajana. Hän tuottaa myös ‘Soiva Taidemuseo’ – konserttisarjaa Turun taidemuseolla pianisti Anni Collanin kanssa.

Sylvia Hurttia suoritti musiikin alemman korkeakoulututkinnon Turun AMK:n taideakatemiassa Araik Resjanin luokalla ja musiikin solistisen maisteritutkinnon Detmoldin musiikkikorkeakoulussa Saksassa Thomas Christianin ohjauksessa. Hän on tehnyt viulunsoiton opintoja myös Wienin Universität für Musik und darstellende Kunstissa sekä Liszt Akatemiassa Budapestissä. Hän on täydentänyt opintojaan useilla mestarikursseilla mm. Ilja Grubertin, Pavel Vernikovin, Vilmos Szabadin, Dora Schwarzbergin, Alban Berg- kvartetin sekä Wienin Filharmonikkojen johdolla. Lisätietoja: www.sylviahurttia.com.

Sylvia

Linnea Hurttia
Viulisti

Liedon kamarimusiikkipäivät Linnea Hurttia

Linnea Hurttia on Sibelius-Akatemiasta ja Hannoverin musiikkikorkeakoulusta musiikin maisteriksi valmistunut viulisti. Hän on I palkinnon voittaja kansainvälisessä Heino Eller –viulukilpailussa. Linnea Hurttia on esiintynyt mm. Turun filharmonisen orkesterin, Jyväskylä Sinfonian, Viron Kansallisen Sinfoniaorkesterin, Lappeenrannan kaupunginorkesterin ja Hyvinkään orkesterin solistina. Kamarimusiikki- ja resitaalikonsertteja hän on pitänyt Suomen lisäksi monissa muissa Euroopan maissa sekä Yhdysvalloissa.

Linnea Hurttia on Odysseus-jousikvartetin sekä Jousiduo-Kleion perustajajäsen. Jousiduo Kleio esiintyi muun muassa Turun kulttuuripääkaupungin juhlavuoden tilaisuuksissa syksyllä 2021. Muissa kokoonpanoissa Linnea Hurttia on soittanut kamarimusiikkia suomalaisilla festivaaleilla, kuten Turun Musiikkijuhlilla ja Nauvon kamarimusiikkipäivillä. Hän esiintyy säännöllisesti myös pianotaiteilija Valeria Resjanin kanssa. Duo on edustanut konsertoimalla Suomea esimerkiksi Suomen EU–puheenjohtajakauden tilaisuuksissa.

Linnea Hurttia soittaa mielellään uutta musiikkia, minkä saralta mainittakoon Sampsa Ertamon jousiduon “Riddle” (Jousiduo-Kleion tilausteos, 2019) ja kamarioopperan “Yllätä ikuinen virta” (Odysseus-jousikvartetin kanssa, 2018), Jüri Reinveren Pianokvarteton (2015) ja Per Nørgårdin Maddening Dance (2001) kantaesitykset. Hänen soittoaan kuultiin myös Shanghain maailmannäyttelyssä 2010 Suomen paviljongissa.

Linnea Hurttia toimi Lappeenrannan kaupunginorkesterin toisena konserttimestarina vuosina 2016-2021, minkä jälkeen hän on ollut Kärntenin Sinfoniaorkesterin jäsen Itävallassa. Linnea Hurttia esiintyy myös vanhan musiikin yhtyeissä, kuten Bach Consort Wienissä ja Ensemble Gamma Ut:ssa. Lisätietoja: www.linneahurttia.com.

Linnea

Ivan Podyachev
Alttoviulisti

Liedon kamarimusiikkipäivät Ivan Podyachev

Ivan Podyachev on alun perin venäläinen alttoviulisti. Saksassa suoritetun musiikin maisterin tutkinnon lisäksi hän on opiskellut Espanjassa Diemut Poppenin johdolla. Ivan Podyachev on saanut tunnustusta useissa kansainvälisissä kilpailuissa, niin alttoviulistina kuin säveltäjänäkin. Hän on esiintynyt kotimaansa lisäksi eri puolilla Eurooppaa sekä mm. Etelä-Amerikassa.

Hänelle myönnettiin Brahms de El Mundo pianokvintetin jäsenenä Kuningatar Sofian palkinto vuonna 2011.

 

Ivan Podyachev toimii säännöllisesti Jousiduo Kleion sekä Odysseus-jousikvartetin alttoviulistina.

Vuosina 2011-2012 Ivan Podyachev osallistui Sveitsissä järjestettävälle Verbier-festivaalille, missä hän toimi alttoviulujen äänenjohtajana Valery Gergievin ja Manfred Honeckin johdolla.

Hän toimii aktiivisesti orkesterimuusikkona ja on työskennellyt mm. Tukholman Kuninkaallisessa Oopperassa, Espanjan kansallisorkesterissa, Mariinsky-teatterin orkesterissa ja Mikkelin kaupunginorkesterissa.

 

Tällä hetkellä Ivan Podyachevilla on virka Kärntner Sinfonieorchesterissa alttoviulujen äänenjohtajana.

Ivan

Juhana Ritakorpi
Sellisti

Juhana Ritakorpi_edited.jpg

Juhana Ritakorpi on tehnyt työuransa pääosin orkesterimuusikkona; vuodesta 2023 nykyisessä pestissään Kuopion kaupunginorkesterin selloryhmän äänenjohtajana. Vuodet 2010-2023 hän toimi Oulu Sinfonian selloryhmän varaäänenjohtajana. Ritakorpi on toiminut myös Lappeenrannan kaupunginorkesterissa äänenjohtajana vuonna 2017 sekä useasti Kymi Sinfoniettan vierailevana soolosellistinä.

 

Solistikokemusta on kertynyt Oulu Sinfonian kanssa kahdesti. Solistiesiintymisiä on lisäksi ollut Lappeenrannan kaupunginorkesterin, Oulun kamariorkesterin ja Oulun yliopiston kamariorkesterin kanssa. Aikana ennen Oulun kiinnitystä hän työskenteli freelancemuusikkona useissa eri orkestereissa (RSO, Sinfonia Lahti, Tampereen ja Turun filharmoniset orkesterit, Avanti!) sekä opetti sellonsoittoa ja kamarimusiikkia Meri-Helsingin musiikkiopistossa 2004-2010.

 

Ritakorpi on orkesterityön ohessa soittanut aktiivisesti kamarimusiikkia esiintyen Valoa kamariin- ja Omenapuun varjossa- festivaaleilla, säännöllisesti Oulu Sinfonian kamarimusiikkisarjassa sekä Oulun ja Iittalan musiikkijuhlilla sekä Liedon kamarimusiikkipäivillä. Vuodesta 2022 hän on ollut Odysseus- jousikvartetin jäsen. YLEn arkistosta löytyy viulisti Pasi Eerikäisen kanssa äänitettyjä suomalaisia duoja.

 

Ritakorven taiteellinen toiminta on ulottunut klassisen musiikin lisäksi myös viihdemusiikin ja studiotyön pariin, näissä sellistin roolin lisäksi myös sovittajana. Viimeisimmät, ja samalla myös näkyvimmät sovitustyöt ovat olleet Oulu Sinfonian joulukalenterin sellojen ”luukut” vuosina 2020 ja 2021.

Juhana

Anni Collan
Pianisti

Anni Collan_edited.jpg

Anni Collan Anni Collan on musiikin maisteri ja pianopedagogi. Vuonna 2014 hän valmistui parhain arvosanoin prof. Henri Sigfridssonin luokalta Essenin Folkwang yliopistosta, sekä 2015 Sibelius-Akatemiasta opettajinaan Hui-Ying Liu-Tawaststjerna ja Paavali Jumppanen.

Anni sijoittui kolmanneksi Jyväskylän kansallisessa pianokilpailussa vuonna 2014, ja hänet on palkittu Sibelius- Akatemian sisäisessä Helmi Vesa -kilpailussa useasti. Vuonna 2015 hän sai toisen palkinnon kansainvälisessä pianokilpailussa Orihuelassa, Espanjassa.

Anni on esiintynyt Jyväskylä Sinfonian, Sigyn Sinfonietan, Joutsenon Taidekesän ja muiden festivaaliorkestereiden solistina Suomessa ja Baltiassa. Vuonna 2014 hän oli Leipzigin Mendelssohn-akatemian stipendiaatti ja samana vuonna hänelle myönnettiin Pro Musica -säätiön tunnustusapuraha. Anni on esiintynyt mm. PianoEspoo- ja Pianoaura-festivaaleilla, Kuhmon kamarimusiikissa useana vuonna, sekä ensikonsertein Saksassa ja Sibelius-Akatemian konserttisarjassa.

Mestarikursseilla Annin opettajia ovat olleet mm. Olli Mustonen, Matti Raekallio, Andras Schiff ja Antti Siirala.

Anni toimii säestäjänä Turun AMK:ssa ja opiskelee kauppatiedettä Åbo Akademissa. Lisäksi hän toteuttaa apurahaprojekteja muusikkokollegojensa kanssa. Lisätietoja annicollan.com.

Anni

Tuuli Lempa
Pianisti

Tuuli Lempa.png

Tuuli Lempa on monipuolisesti kouluttautunut pianisti. Hänen pianonsoitonopettajiaan vuosien varrella ovat olleet mm. Anni Helling, Sävy Nordgren, Elzbieta Guzek-Soini, Raija Kerppo sekä Håkon Austbø. Lisäksi hän on täydentänyt opintojaan mm. Liisa Pohjolan, Konstantin Boginon ja Ilmo Rannan mestarikursseilla sekä Aurora-kamarimusiikkikursseilla Ruotsissa.


Kamarimusiikki, Lied ja uusi musiikki on hänen sydäntään lähellä. Aikamme musiikin asemaa Lempa on edistänyt lukuisin sävellystilauksin ja kantaesityksin ja toimimalla nykymusiikkiyhdistys What ever works!in luottamustehtävissä ja toiminnanjohtajana. Norjassa asuessaan (2009-2016) Lempa opiskeli pianonsoiton lisäksi myös sävellystä ja live-elektroniikkaa ja toimi myös äänitaiteilijana.


Lempa on työskennellyt pianonsoitonopettajana Musiikkiopisto Arkipelagissa, Porvoonseudun musiikkiopistossa ja Årnes kulturskolessa. Takaisin Suomeen muutettuaan hän on kouluttautunut vähitellen kirkkomuusikoksi Sibelius-Akatemiassa ja viime aikoina toiminut kanttorinsijaisena Turun seudulla, työskennellyt apurahataiteilijana ja freelance-pianistina. 

Tuuli

Andreas Helling
Sellisti

Andreas Helling_edited.jpg

Andreas Hellingin sellonsoiton opiskelut alkoivat Turun konservatoriossa 6-vuotiaana, jolloin hän oli itse päättänyt, että hänen soittimensa tulisi olemaan sello. Vuonna 1992 Andreas opiskeli Kunikaallisessa Musiikkiakatemiassa professori Ola Karlssonin johdolla. Jo seuraavana vuonna hän siirtyi Sibelius-Akatemiaan opiskellakseen professori Martti Rousin ja myöhemmin Victoria Yaglingin ja Raimo Sariolan johdolla. Vuonna 2002 Andreas palkittiin Turun sellokilpailuissa. Samana vuonna hän päätti opintonsa Sibelius-Akatemiassa, ja sai diplomitutkinnostaan korkeimman mahdollisen pistemäärän. 

 Vuonna 2007 hän valmistui musiikin maisteriksi ja piti  Sibelius-Akatemian hänelle myöntämän ensikonsertin. Andreas on osallistunut moniin eri mestarikursseihin mm. Salzburgin Mozarteumissa ja Savonlinnan musiikkiakatemiassa. Orkesterisolistina, kamarimuusikkona ja resitalistina hän on esiintynyt monissa maissa kuten Moldova, Puola, Ruotsi, Ranska, Englanti, Italia ja Itävalta. 

Vuodesta 2002 hän on toiminut Turun filharmonisen orkesterin selloryhmän äänenjohtajana sekä sellonsoiton opettajana  Naantalin musiikkiopistossa ja Turun musiikkiakatemiassa.

Vapaa ajallaan Andreas  käy mielellään luonnossa ja pelaa tennistä.

Andreas

Leena Hytti
Pianisti

Leena Hytti.png

Leena Hytti (s.1981) soitti pianodiplominsa vuonna 2007 erinomaisin arvosanoin ja valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 2009.

Vuodesta 2010 alkaen Leena on toiminut pianonsoitonopettajana ja säestäjänä Länsi-Uudenmaan musiikkiopistossa. Hän toimii myös aktiivisesti kamarimuusikkona.

 

Leenan musiikkimaku on laaja ja myös improvisaation kiehtova maailma kutsuu. Mm. trio Valottarien kanssa Leena liikkuu genrestä toiseen. Leena on kiinnostunut ihmisen henkisestä kasvusta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Hän on opiskellut ratkaisukeskeiseksi valmentajaksi (LFC Life Coach) ja NLP Masteriksi. Kiinnostuksesta äänenvärähtelyn hoitavaa vaikutusta kohtaan Leena on opiskellut äänimaljojen soittoa ja tekee äänimaljahierontaa. Leena on neljän pojan äiti. 

Leena

Matti Koponen
Viulisti

Matti Koponen.png

Matti Koponen aloitti viuluopinnot kolmevuotiaana Marja Olamaan johdolla Käpylän musiikkiopistossa. Myöhemmin Koponen siirtyi Seppo Tukiaisen oppilaaksi Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolle. Akatemian esittävän säveltaiteen linjalla opettajana toimi Päivyt Meller.

Matti Koponen on toiminut freelancerina monissa Suomen ammattiorkestereissa.  Hänellä on ollut pitkäaikaisia sijaisuuksia muun muassa Helsingin kaupunginorkesterissa, Radion sinfoniaorkesterissa sekä Lapin kamariorkesterissa, jossa hän toimi 2. viulun äänenjohtajana syyskaudella 2013. Koponen toimi vuodet 2014-2018 Lappeenrannan kaupunginorkesterin ensimmäisenä konserttimestarina. Elokuussa 2018 Koponen aloitti Turun filharmonisen orkesterin konserttimestarina. Lisäksi Koponen toimii yhtenä Savonlinnan oopperajuhlaorkesterin konserttimestareista.

Koponen esiintyy ahkerasti kamarimuusikkona. Viime vuosina hän on ollut kysytty esiintyjä muun muassa Kuhmon kamarimusiikkijuhlilla, Sysmän suvisoitossa sekä Kaakon kamarimusiikkijuhlilla.

Matti

Tuomas Kourula
Teorbisti / Kitaristi

Tuomas Kourula.png

Kourula on erikoistunut vanhan musiikin näppäilysoittimiin, luuttuihin, teorbiin ja barokkikitaraan. Hän on mukana useissa vanhan musiikin yhtyeissä. Konsertoinnin lisäksi hän opettaa Turun konservatoriolla ja tekee klassisen musiikin videotuotantoja.

Vanha musiikki on Kourulalle kuin liekki yöperhoselle: ympäröivässä pimeydessä se vetää vastustamattomasti puoleensa ja vie salaiseen maailmaan, osaksi ihmiskunnan yhteistä alitajuntaa. Renessanssin ja barokin ajan taide, sen kulttuuri­tausta ja maailmankatsomus ovat hänelle kuin paluu unohtu­neeseen, mutta tuttuun kotimaahan.

Tuomas

Sesilia Hurttia
Sopraano

Sesilia Hurttia.png

Sesilia Hurttia on lietolainen sopraano, joka valmistui Turun konservatorion ammatillisesta peruskoulutuksesta vuonna 2020 Pia Pajalan laululuokalta. Hän on tehnyt lauluopintoja Mauno Hurttia johdolla vuodesta 2016 lähtien, ja jatkanut laulua aktiivisesti myös syksyllä 2021 alkaneiden lääketieteen opintojen ohella.

 

Keväällä 2022 hänet nähtiin Åbo Svenska Teaternin ja Turun filharmonisen orkesterin yhteisproduktiossa Cavalleria Rusticana & Pajazzo -oopperoissa Madonnan roolissa ja kuorolaisena.

 

Sesilia Hurttia on laulanut useiden kuorojen jäsenenä yhtäjaksoisesti vuodesta 2009 alkaen, mm. Turun konservatorion kamarikuorossa, Turun yliopiston kuorossa, Puolalanmäen lukion kamarikuoro Camiksessa ja Chorus Iucunduksessa sekä Chorus Ars Musicassa. Hän on laulanut mm. J. Haydn:n Luominen-oratoriossa ja G. Puccinin Messa di Gloriassa Turun tuomiokirkossa yhteistyössä TFO:n ja CCA:n kanssa vuosina 2019 ja 2022, Andrea Bocellin Sì-kiertueella Hartwall Areenalla 2019 sekä Carmina Burana -produktiossa Turun konserttitalossa ja Espoon Tapiola-salissa 2018.

 

Hän on osallistunut Kansainväliselle Sympaatti-kuorofestivaalille Rovaniemellä 2013, Erik Fordell Grand Prix:n Kokkolassa 2020 ja Baltic Sea Choir Competitioniin Latvian Jurmalassa 2022. Kesällä 2023 Sesilia Hurttia konsertoi solistina ja pienyhtyeissä Turun konservatorion kamarikuoron kesäkiertueella Turun saaristossa.

Sesilia

Tomi Satomaa
Urkuri

Tomi Satomaa_edited.jpg

Tomi Satomaa työskentelee tällä hetkellä aktiivisesti konsertoivana urkurina, kanttorina Liedon seurakunnassa, kuoronjohtajana sekä urkupedagogina. Konsertit ovat vieneet Tomi Satomaata keskeisille suomalaisille urkufestivaaleille, ja urkusolistina hän on esiintynyt myös useissa Keski-Euroopan maissa sekä Virossa ja Venäjällä. Tomi Satomaan debyyttilevy Ramus virens olivarum (ALBA) ilmestyi syksyllä 2016. Toinen Satomaan CD-levy G.A. Homilius Chorale Preludes for Organ (Pilfink Records) ilmestyi joulukuussa 2022. Lisäksi hän on tallentanut soittoaan YLEn kantanauhoituksin. Hän on kantaesittänyt muun muassa Olli Kortekankaan, Juan Juradon, Ulf Långbackan ja Kari Tikan musiikkia. Tomi Satomaan soolokonsertti radioitiin YLE:n toimesta Turun Urkujuhlilta kesällä 2019. Joulukuussa 2019 Hän toimi urkurina kahdessa Risto ja Jenni pyhimysten jäljillä -ohjelmassa. Keväällä 2020 Satomaa nauhoitti Sointeja ja värejä -projektin yhteydessä suomalaista ja virolaista urkumusiikkia, jotka julkaistiin hänen YouTube-kanavalla.

Suomalaisen urkutaiteen eteen Satomaa on myös työskennellyt toimiessaan Organum-seuran puheenjohtajana ja Organum-lehden päätoimittajana sekä Helsingin Urkupäivien taiteellisena johtajana vuosina 2016-2019.

Urkupedagogina Tomi Satomaa on ensimmäisten joukossa kehittänyt varhaisiän urkupedagogiikkaa Suomessa. Lisäksi hän on luennoinut urkupedagogiikasta useissa yhteyksissä, muun muassa Sibelius-Akatemiassa sekä valmistanut urkupedagogiikkaan liittyvää ohjelmistoa ja materiaalia. Satomaan ja Susanne Kujalan valmistama Suomalainen Urkukoulu lapsille (Sulasol) ilmestyi loppukesästä 2018. Satomaa toimi opettajana POE:n sekä Sibelius Summer Academyn -kesäkurssilla 2019.

Tomi Satomaan perustama Musica Vocale -kuoro on toimintansa aikana noussut Satomaan johdolla pienestä lauluyhtyeestä korkeatasoiseksi kamarikuoroksi. Se on esittänyt musiikkia 1500-luvulta nykypäivään. Pääosin kuoron ohjelmistossa on ollut keskisuuria kirkkomusiikkiteoksia, säveltäjinä esimerkiksi J.S.Bach, D. Buxtehude, H. Schütz, W.A. Mozart ja A. Pärt.

Valmiudet työllensä Tomi Satomaa on saanut Espoon musiikkiopistosta, Candomino-kuorosta ja Sibelius-Akatemiasta. Tärkeimpinä opettajinaan uran varrella hänellä on ollut isänsä, musiikkineuvos Tauno Satomaa sekä professori Kari Jussila.

Tomi Satomaa on saanut Paraisten kaupungin kulttuuripalkinnon 2017 sekä Director Musices -arvonimen 2021. www.tomisatomaa.fi

Tomi
bottom of page