top of page

TAITEILIJAT:

Sylvia Hurttia
Viulisti ja Taiteellinen johtaja

Liedon kamarimusiikkipäivät Sylvia Hurttia

Sylvia Hurttia esiintyy säännöllisesti kansainvälisillä lavoilla niin soolo-, kamarimusiikki-, kuin myös orkesterimuusikkona. Hän on konsertoinut useimmissa Euroopan maissa, Yhdysvalloissa, Australiassa, Japanissa ja Kiinassa. Sylvia Hurttia on toiminut äänenjohtajana/konserttimestarina useissa orkestereissa, kuten mm. Detmoldin kamariorkesterissa, Lappeenrannan kaupunginorkesterissa, Sigyn Sinfoniettassa sekä Australian International Opera Companyssa. Vuodesta 2014 eteenpäin hän on toiminut Kammerphilharmonie Kölnin äänenjohtajana ja konsertoi vuosittain ensemblen kiertueilla Euroopassa ja Australiassa. Hän on toiminut myös Odysseus- jousikvartetin 2. viulistina kvartetin perustamisvuodesta 2009 lähtien.

Sylvia Hurttia on esiintynyt useilla merkittävillä musiikkijuhlilla Suomessa (Turun, Naantalin ja Iittalan musiikkijuhlat) ja muualla Euroopassa (Salzburgin musiikkijuhlat, Chigiana Summer Music Festival, Musiksommer Reichenau ja Attersee Classic Festival). Perinteisemmän klassisen konserttiohjelmiston lisäksi hän esittää mielellään myös uutta musiikkia ja hän on ollut mukana kantaesittämässä useita teoksia. Vuodesta 2021 eteenpäin Sylvia Hurttia on toiminut Liedon kamarimusiikkipäivien tuottajana ja taiteellisena johtajana. Hän tuottaa myös ‘Soiva Taidemuseo’ – konserttisarjaa Turun taidemuseolla pianisti Anni Collanin kanssa.

Sylvia Hurttia suoritti musiikin alemman korkeakoulututkinnon Turun AMK:n taideakatemiassa Araik Resjanin luokalla ja musiikin solistisen maisteritutkinnon Detmoldin musiikkikorkeakoulussa Saksassa Thomas Christianin ohjauksessa. Hän on tehnyt viulunsoiton opintoja myös Wienin Universität für Musik und darstellende Kunstissa sekä Liszt Akatemiassa Budapestissä. Hän on täydentänyt opintojaan useilla mestarikursseilla mm. Ilja Grubertin, Pavel Vernikovin, Vilmos Szabadin, Dora Schwarzbergin, Alban Berg- kvartetin sekä Wienin Philharmonikkojen johdolla. Lisätietoja: www.sylviahurttia.com.

Sylvia

Linnea Hurttia
Viulisti

Liedon kamarimusiikkipäivät Linnea Hurttia

Linnea Hurttia on Sibelius-Akatemiasta ja Hannoverin musiikkikorkeakoulusta musiikin maisteriksi valmistunut viulisti. Hän on I palkinnon voittaja kansainvälisessä Heino Eller –viulukilpailussa. Linnea Hurttia on esiintynyt mm. Turun filharmonisen orkesterin, Jyväskylä Sinfonian, Viron Kansallisen Sinfoniaorkesterin, Lappeenrannan kaupunginorkesterin ja Hyvinkään orkesterin solistina. Kamarimusiikki- ja resitaalikonsertteja hän on pitänyt Suomen lisäksi monissa muissa Euroopan maissa sekä Yhdysvalloissa.

Linnea Hurttia on Odysseus-jousikvartetin sekä Jousiduo-Kleion perustajajäsen. Jousiduo Kleio esiintyi muun muassa Turun kulttuuripääkaupungin juhlavuoden tilaisuuksissa syksyllä 2021. Muissa kokoonpanoissa Linnea Hurttia on soittanut kamarimusiikkia suomalaisilla festivaaleilla, kuten Turun Musiikkijuhlilla ja Nauvon kamarimusiikkipäivillä. Hän esiintyy säännöllisesti myös pianotaiteilija Valeria Resjanin kanssa. Duo on edustanut konsertoimalla Suomea esimerkiksi Suomen EU–puheenjohtajakauden tilaisuuksissa.

Linnea Hurttia soittaa mielellään uutta musiikkia, minkä saralta mainittakoon Sampsa Ertamon jousiduon “Riddle” (Jousiduo-Kleion tilausteos, 2019) ja kamarioopperan “Yllätä ikuinen virta” (Odysseus-jousikvartetin kanssa, 2018), Jüri Reinveren Pianokvarteton (2015) ja Per Nørgårdin Maddening Dance (2001) kantaesitykset. Hänen soittoaan kuultiin myös Shanghain maailmannäyttelyssä 2010 Suomen paviljongissa.

Linnea Hurttia toimi Lappeenrannan kaupunginorkesterin toisena konserttimestarina vuosina 2016-2021, minkä jälkeen hän on ollut Kärntenin Sinfoniaorkesterin jäsen Itävallassa. Linnea Hurttia esiintyy myös vanhan musiikin yhtyeissä, kuten Bach Consort Wienissä ja Ensemble Gamma Ut:ssa. Lisätietoja: www.linneahurttia.com.

Linnea

Ivan Podyachev
Alttoviulisti

Liedon kamarimusiikkipäivät Ivan Podyachev

Ivan Podyachev on alun perin venäläinen alttoviulisti. Saksassa suoritetun musiikin maisterin tutkinnon lisäksi hän on opiskellut Espanjassa Diemut Poppenin johdolla. Ivan Podyachev on saanut tunnustusta useissa kansainvälisissä kilpailuissa, niin alttoviulistina kuin säveltäjänäkin. Hän on esiintynyt kotimaansa lisäksi eri puolilla Eurooppaa sekä mm. Etelä-Amerikassa.

Hänelle myönnettiin Brahms de El Mundo pianokvintetin jäsenenä Kuningatar Sofian palkinto vuonna 2011.

 

Ivan Podyachev toimii säännöllisesti Jousiduo Kleion sekä Odysseus-jousikvartetin alttoviulistina.

Vuosina 2011-2012 Ivan Podyachev osallistui Sveitsissä järjestettävälle Verbier-festivaalille, missä hän toimi alttoviulujen äänenjohtajana Valery Gergievin ja Manfred Honeckin johdolla.

Hän toimii aktiivisesti orkesterimuusikkona ja on työskennellyt mm. Tukholman Kuninkaallisessa Oopperassa, Espanjan kansallisorkesterissa, Mariinsky-teatterin orkesterissa ja Mikkelin kaupunginorkesterissa.

 

Tällä hetkellä Ivan Podyachevilla on virka Kärntner Sinfonieorchesterissa alttoviulujen äänenjohtajana.

Ivan

Juhana Ritakorpi
Sellisti

Liedon kamarimusiikkipäivät Juhana Ritakorpi

Sellisti Juhana Ritakorpi on tehnyt työuransa pääosin orkesterimuusikkona työskennellen vuodesta 2010 Oulu Sinfonian selloryhmän varaäänenjohtajana. Orkesterinsa solistina han on esiintynyt kahdesti. Ritakorpi on toiminut Lappeenrannan kaupunginorkesterissa äänenjohtajana vuonna 2017 sekä useasti Kymi Sinfoniettan vierailevana soolosellistinä.

Aikana ennen Oulun kiinnitystä hän työskenteli freelance-muusikkona useissa eri orkestereissa (RSO, Sinfonia Lahti, Tampereen ja Turun filharmoniset orkesterit, Avanti!) sekä opetti MeriHelsingin musiikkiopistossa 2004-2010. Ritakorpi on orkesterityön ohessa soittanut aktiivisesti kamarimusiikkia esiintyen Valoa kamariin- ja Omenapuun varjossa- festivaaleilla, säännöllisesti myös Oulu Sinfonian kamarimusiikkisarjassa sekä Oulun musiikkijuhlilla.

YLEn arkistosta löytyy viulisti Pasi Eerikäisen kanssa äänitettyjä suomalaisia duoja. 

Ritakorven taiteellinen toiminta on ulottunut klassisen musiikin lisäksi myös viihdemusiikin ja studiotyön pariin, näissä sellistin roolin lisäksi myös sovittajana. Viimeisimmät, ja samalla myös näkyvimmät sovitustyöt ovat olleet Oulu Sinfonian joulukalenterin sellojen ”luukut” vuosina 2020 ja 2021.

Juhana

Davorin Dolinšek
Pianisti

Liedon kamarimusiikkipäivät Davorin Dolinsek

Davorin Dolinšek on slovenialainen pianisti, pianopedagogi ja säveltäjä, joka on opiskellut pianoa Ljubljanan musiikkiakatemiassa, Franz Lisztin musiikkiakatemiassa Budapestissa ja ESMAE:ssa Portossa. Hänen merkittävin mentorinsa on ollut Milica Schneider. Hän on opiskellut lisäksi László Baranyayn, Vladimir Mlinarići ja Madalena Soveralin johdolla. Yhteistyötä hän on tehnyt Aleksandar Madžarin, Pavel Gililovin, Arbo Valdman, Claudio Martinez Mehnerin ja Henri Sigfridssonin kanssa.

Hän esittää säännöllisesti soolokonsertteja ja kamarimusiikkia eri kokoonpanoissa ja on äänittänyt Slovenian radio- ja televisioyhtiölle sekä Eurosclassicalle.

Hän on työskennellyt pianonsoiton opettajana ja säestäjänä yhdeksässä oppilaitoksessa Sloveniassa ja Portugalissa, mukaan lukien Aveiron yliopisto ja Porton musiikkikonservatorio. Hän järjesti myös Portugalin ensimmäisen 24 tunnin pianomaratonin (2015). Syyskuusta 2015 lähtien hän on työskennellyt pianonsoiton opettajana ja säestäjänä Celjen musiikkikoulussa ja -lukiossa.

Hän täydentää työtään säveltämisellä. Hänen tuotantoonsa kuuluu pianomusiikkia (solo ja duo), musiikillinen satu, lauluja sekä teoksia eri kamarimusiikkikokoonpanoille (duo, trio, jousikvartetti) ja jousiorkesterille. Hän säveltää myös opetusmateriaalia lapsille ja nuorille. EPTA Slovenia julkaisi vuonna 2017 hänen musiikillisen satunsa “Ožbi ja Cumulonimbus”. Vuonna 2022 hän julkaisi kaksi piano-opusta nuorisolle: “Keijut”, op. 13 ja “Fantasiakappaleet”, op. 17.

Hän on ollut EPTA-Slovenian (European Piano Teachers’ Association) hallituksen jäsen vuodesta 2016 ja sen pianolehden Virklan päätoimittaja. Vuonna 2022 hänet valittiin EPTA-Slovenian varapuheenjohtajaksi. Lisätietoja: davorindolinsek.com.

Davorin
bottom of page